Categorieën
Terminologie

Evenementen

Agenda van evenementen op het terrein van de terminologie.

CFST 2022

Startdatum: 28/09/2022
Einddatum: 29/09/2022
Gehele dag evenement
Locatie: Universiteit van Innsbruck
Organisator: Universiteit van Innsbruck

Conceptuele relaties en conceptsystemen kan men vanuit een kennisgebaseerde invalshoek vormgeven als ontologieën. Recenter ontwikkeld is de benaderingswijze op basis van semantische frames. De vergelijking en de mogelijkheden en uitdagingen van beide systemen staan centraal in het congres Concept Systems and Frames in Terminology dat op woensdag 28 en donderdag 29 september plaatsvindt in Innsbruck.

XVIIIe Journée Scientifique REALITER
XXXIIe Colloque Ass.I.Term

Startdatum: 06/10/2022
Einddatum: 07/10/2022
Gehele dag evenement
Locatie: Bologna
Organisator: REALITER en Ass.I.Term
Terminologie

Een overzicht bieden van thematische aandachtspunten in actueel terminologisch onderzoek is het doel van het tweedaags congres dat REALITER en de Associazione Italiana per la Terminologia organiseren op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022. Dit evenement loopt onder de titel “Les projets de recherche en terminologie : dynamiques et résultats”, met een oriëntatie op de Romaanse talen.

TiNT 2022

Datum: 21/10/2022
Gehele dag evenement
Locatie: Amsterdam en online
Organisator: NL-Term

De jaarlijkse TiNT-dag van NL-Term biedt in 2022 voor de veertiende maal een forum voor onderzoek en praktijk op het vlak van de Nederlandstalige terminologie. Het evenement op vrijdag 21 oktober staat in het teken van de juridische terminologie die vertegenwoordigers van verschillende instellingen belichten in verband met de eigen, vaak complexe specificiteit van rechtstaal en de verschillen in rechtstelsels.

Terminology: Domain Loss and Gain

Startdatum: 21/04/2023
Einddatum: 22/04/2023
Gehele dag evenement
Locatie: Brussel en online
Organisator: NL-Term, INT, EAFT, Infoterm

Communicatie in de eigen taal in verschillende domeinen is geen vanzelfsprekend gegeven. Veeleer is sprake van een ontwikkeling waarbij talen kunnen standhouden of terrein moeten prijsgeven onder invloed van talen die een sterkere invloed hebben op het respectievelijke vaktaalgebruik. Domeinverlies en –winst is een actueel terminologisch thema waarvoor NL-Term een internationaal congres organiseert op vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023. De contexten waarin het onderwerp zich laat onderzoeken, zijn zeer divers: werkomgeving, vakliteratuur in het onderwijs, e-commerce, minderheidstalen enz.